DAMING PHARMACEUTICAL EQUIPMENT CO., LTD

Како да се избере центрифугални спреј фен правилно?

Секој кој користи оваа опрема мора да знаат дека центрифугални спреј сушење може да играат голема улога во работата, стапката на сушење е многу брзо, а исто така може да се гарантира квалитетот на производите, обично се користи во чувствителни на топлина третман на сушење на дрога. Покрај тоа, фен спреј може да се користи за да се подготви микрокапсули, и може да се постигне добар третман ефект. Па, како да се избере?

Прво на сите, кога се вршат избори, Zui секогаш е споредување на неколку различни типови на уреди. Тоа е важно да се има на ум дека треба да се избере оние уреди кои ќе ги задоволат вашите потреби, кои се повеќе деликатна структура и бараат помалку простор за истата функција.

Вториот проблем, а ние сме шопинг за сушење спреј, е дека Zui е подобро во потрага за уреди кои се повеќе автоматизиран и полесно да се контролираат. На овој начин, тоа ќе биде повеќе лесен и едноставен за работа, која може да се намали бројот на оператори и спаси трошоци.

Трето, ние треба да се избере на опремата со сигурни и стабилни перформанси, помала потрошувачка на енергија и поголема ефикасност, така што ќе можат подобро да ни помогне да ја завршат работата.

Четврто, корисниците прво треба да се разјаснат нивните вистински потреби, како и специфични материјали и материјални својства, и да се обезбеди дека големината на млазницата на одбраната опрема ги исполнува барањата. Тоа е да се каже, ние треба да се избере опрема фен спреј кој може да ни помогне да се заврши работата добро.
Сепак, дури и ако е избрана соодветна опрема, може да има некои проблеми во практичната примена. Во тоа време, ние треба да се разгледа дали поставувањето на фен спреј има било какви проблеми, како на пример дали брзината на хранење, температура поставување е разумен, и карактеристиките на самиот материјал, итн, а потоа повторно да се прилагоди


Време на мислењето: Aug-08-2018

WhatsApp Онлајн Chat!